#myyntimaisteri – matkalla myynnin johtamisen ammattilaiseksi

ūü§ď¬†Arvioitu lukuaika: 1,5 minuuttia

Tiesitkö, että Suomessa voi nykyään opiskella myyntiä korkeakoulutasoisesti? Yksi täysin uusi mahdollisuus opiskella myyntiä ja sen johtamista käynnistyy tammikuussa 2018, kun Tampereen ammattikorkeakoulussa starttaa kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen maisteritasoinen koulutus. Olen yksi onnekkaista tämän koulutusohjelman opiskelijoista.

Ilouutinen saavutti minut marraskuun alkupäivinä: olin läpäissyt tiukan seulan ja tullut valituksi reippaan 100 hakijan joukosta opiskelemaan kv-myyntiä ja myynnin johtamista.

LinkedIn-päivitykseni 2.11. saatuani tiedon opiskelupaikasta.

Miten #myyntimaisteri-hakuprosessi eteni?

Ennen opiskelupaikan vastaanottamista piti käydä läpi hakuprosessi, joka olikin lupaavasti hieman perinteisestä poikkeava:

  • Hakemuksena toimi kehitt√§misteht√§v√§n kuvaus, jossa piti kuvata projektisuunnitelman muodossa eteneminen seuraavalle 1,5 vuodelle.
  • Hakemukseen liitettiin my√∂s yhden sivun mittainen kirjoitettu vastine omavalintaiseen HRB:n myynti√§ k√§sittelev√§√§n artikkeliin (lue artikkelini t√§st√§).
  • Ryhm√§haastattelukierros, johon kutsuttiin kahden edellisen perusteella reilut 60 valikoitua osaajaa. Omassa ryhm√§haastattelussani oli paikalla kymmenkunta hakijaa ja sen aikana piti mm. pitchata oma kehitt√§misteht√§v√§n sis√§lt√∂ kolmessa minuutissa sek√§ keskustella englanniksi odotuksistaan opintoja kohtaan.

Jo hakuprosessi haastoi ja antoi ilahduttavalla tavalla lupauksen tulevasta: tässä ihan oikeasti tehdään ja opitaan toisilta, ei pelkästään päntätä teoriaa. Vaikka on sitäkin luvassa! Lähipäivien välillä on luettava aina 2-3 aiheesen liittyvää kirjaa, lisäksi saamme eväät tehdä akateemista tutkimustyötä.

Tammikuussa 2018 alkava Kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen maisteritasoinen koulutus sai ennätysmäärän hakijoita, vaikka koulutus on uusi ja koulutukseen pystyi hakeutumaan vasta ensimmäistä kertaa tänä syksynä.

РPia Hautamäki, myynnin yliopettaja ja tutkija

Opiskelu suoritetaan päivätöiden ohella, ja se koostuu lähipäivistä sekä digitaalisia välineitä hyödyntävästä opiskelusta lähipäivien välillä. Pedagogiikka pohjautuu tiimioppimismalliin, jossa kaikki osallistujat ovat vastuussa yhteisen tiedon rakentamisesta. Kuulostaa siis todella hyvältä, vai mitä? Lue koko koulutusohjelman kuvaus TAMK:n sivuilta.

Mitä seuraavaksi?

Lupasin omassa hakemuksessani dokumentoida opiskelupolkuani verkkoon Рsiksi siis tämäkin kirjoitus, sarjassaan ensimmäinen, näkee päivänvalon.

Mikäli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissä, Twitterissä tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisältöjä.

Short summary in English 

I’m studying to get the MBA degree on sales. Yeah!¬†ūüĒ•