#myyntimaisteri – matkalla myynnin johtamisen ammattilaiseksi

đŸ€“Â Arvioitu lukuaika: 1,5 minuuttia

Tiesitkö, ettÀ Suomessa voi nykyÀÀn opiskella myyntiÀ korkeakoulutasoisesti? Yksi tÀysin uusi mahdollisuus opiskella myyntiÀ ja sen johtamista kÀynnistyy tammikuussa 2018, kun Tampereen ammattikorkeakoulussa starttaa kansainvÀlisen myynnin ja myynnin johtamisen maisteritasoinen koulutus. Olen yksi onnekkaista tÀmÀn koulutusohjelman opiskelijoista.

Ilouutinen saavutti minut marraskuun alkupÀivinÀ: olin lÀpÀissyt tiukan seulan ja tullut valituksi reippaan 100 hakijan joukosta opiskelemaan kv-myyntiÀ ja myynnin johtamista.

LinkedIn-pÀivitykseni 2.11. saatuani tiedon opiskelupaikasta.

Miten #myyntimaisteri-hakuprosessi eteni?

Ennen opiskelupaikan vastaanottamista piti kÀydÀ lÀpi hakuprosessi, joka olikin lupaavasti hieman perinteisestÀ poikkeava:

  • Hakemuksena toimi kehittĂ€mistehtĂ€vĂ€n kuvaus, jossa piti kuvata projektisuunnitelman muodossa eteneminen seuraavalle 1,5 vuodelle.
  • Hakemukseen liitettiin myös yhden sivun mittainen kirjoitettu vastine omavalintaiseen HRB:n myyntiĂ€ kĂ€sittelevÀÀn artikkeliin (lue artikkelini tĂ€stĂ€).
  • RyhmĂ€haastattelukierros, johon kutsuttiin kahden edellisen perusteella reilut 60 valikoitua osaajaa. Omassa ryhmĂ€haastattelussani oli paikalla kymmenkunta hakijaa ja sen aikana piti mm. pitchata oma kehittĂ€mistehtĂ€vĂ€n sisĂ€ltö kolmessa minuutissa sekĂ€ keskustella englanniksi odotuksistaan opintoja kohtaan.

Jo hakuprosessi haastoi ja antoi ilahduttavalla tavalla lupauksen tulevasta: tÀssÀ ihan oikeasti tehdÀÀn ja opitaan toisilta, ei pelkÀstÀÀn pÀntÀtÀ teoriaa. Vaikka on sitÀkin luvassa! LÀhipÀivien vÀlillÀ on luettava aina 2-3 aiheesen liittyvÀÀ kirjaa, lisÀksi saamme evÀÀt tehdÀ akateemista tutkimustyötÀ.

Tammikuussa 2018 alkava KansainvÀlisen myynnin ja myynnin johtamisen maisteritasoinen koulutus sai ennÀtysmÀÀrÀn hakijoita, vaikka koulutus on uusi ja koulutukseen pystyi hakeutumaan vasta ensimmÀistÀ kertaa tÀnÀ syksynÀ.

– Pia HautamĂ€ki, myynnin yliopettaja ja tutkija

Opiskelu suoritetaan pÀivÀtöiden ohella, ja se koostuu lÀhipÀivistÀ sekÀ digitaalisia vÀlineitÀ hyödyntÀvÀstÀ opiskelusta lÀhipÀivien vÀlillÀ. Pedagogiikka pohjautuu tiimioppimismalliin, jossa kaikki osallistujat ovat vastuussa yhteisen tiedon rakentamisesta. Kuulostaa siis todella hyvÀltÀ, vai mitÀ? Lue koko koulutusohjelman kuvaus TAMK:n sivuilta.

MitÀ seuraavaksi?

Lupasin omassa hakemuksessani dokumentoida opiskelupolkuani verkkoon – siksi siis tĂ€mĂ€kin kirjoitus, sarjassaan ensimmĂ€inen, nĂ€kee pĂ€ivĂ€nvalon.

MikÀli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissÀ, TwitterissÀ tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisÀltöjÀ.

Short summary in English 

I’m studying to get the MBA degree on sales. Yeah!Â đŸ”„