Markkinoija opiskelee myynti√§ – miksi?

ūü§ď¬†Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Mikä sai markkinoinnin työmyyrän tekemään päätöksen, joka vaatii vähäisen vapaa-ajan uhraamista, runsaasti lukemista, suunnitelmallisuutta ja itsensä haastamista?

#myyntimaisteri-koulutusohjelman hakutilaisuudessa kysyttiin, miksi haluaisimme osallistua koulutusohjelmaan. Nimesin kolme syytä.

1. Suomi nousuun

Markkinoijan täytyy ymmärtää myyntiä, ja toisin päin. Oikeastaan koko jaottelu voitaisiin heittää romukoppaan ja siilot markkinoinnin ja myynnin välillä hakata lekalla palasiksi. Molempien tavoitteet kun ovat täysin samat: omalla toiminnallaan tukea yritystä sen strategisten tavoitteiden saavuttamisessa. Varmasti 99% yrityksillä on tärkein tavoite on täysin sama: kasvu.

Tärkein motivaationi osallistua #myyntimaisteri-koulutusohjelmaan onkin ymmärtää, millaista osaamista myynti 2020-luvulla vaatii ja miten mahdollistetaan, että koko organisaatio myy. Haluan oppia, mitä mahdollisuuksia myynnissä on, mitä muutos asiakaslähtöiseen, oivalluttavaan myyntiin vaatii Рja miten minä itse voin omalla työlläni ja osaamisellani auttaa suomalaisia yrityksiä nousukiitoon.

#myyntimaisteri-koulutusohjelmassa opimme,
mitä osaamista myynti 2020-luvulla vaatii

2. Yrityksemme kehittyminen

Työskentelen strategisen sisältömarkkinoinnin kasvuyrityksessä, Differossa. Usein meidän asiakkaaksemme päädytään, kun myynti ei vedä tai markkinointi ei pysty tukemaan yrityksen strategisten tavoitteiden saavuttamisessa. Meidän tehtävänämme konsultteina on olla aina askeleen edellä ja tarjota uusinta tietoa Рniin markkinoinnista, myynnistä kuin muista asiakaslähtöisen ajattelun malleista. Tämän koulutusohjelman myötä osaaminen ja näkemys 2020-luvun myynnistä varmasti karttuu!

Toki  meillä on yrityksenä myös omat tavoitteet: kasvu (kuten kaikilla muillakin) ja kansainvälistyminen. Näihin saamme näkemystä, tukea ja suunnitelmallisuutta koulutusohjelman myötä.

P√§ivitys 13.3.2018: Ty√∂skentelen Integratassa CMO:na, teht√§v√§n√§ni laittaa markkinoinnin ja myynnin yhteisty√∂ kuntoon. Luvassa on markkinointiautomaation k√§ytt√∂√∂nottoa, sis√§lt√∂strategian tekemist√§ ja verkkosivustouudistus. Jei!¬†ūüėć

3. Oppiminen itse√§√§n viisaammilta ūüôā

Valmistuin  insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 15 vuotta sitten, vuonna 2002. Vuonna 2015 lähdin tekemään muutosta it-maailman osaajasta markkinoinnin ammattilaiseksi. Nyt on hyvä aika kasvattaa jälleen omaa osaamista.

#myyntimaisteri-koulutusohjelman pedagogiikka perustuu ryhmäoppimiselle. Olin ihan äimänä jo haastattelutilaisuudessa, kun kuulin mistä taustoista ja millä osaamisella & kokemuksella jengi haki mukaan koulutusohjelmaan. Huh!

Olenkin ihan superinnoissani siitä, että pääsen kuulemaan eri yritysten tilanteista, ja sparraamaan niin huikeiden ammattilaisten kanssa. Hienoa, että saan kehittyä yhdessä heidän kanssaan! Puhumattakaan tietenkin vierailijaluennoitsijoista ja muusta väestä, jotka tekevät koulutusohjelman ylipäätään mahdolliseksi.

Odotan innolla sukellusta myös akateemiseen tutkimuksen maailmaan, sitäkin pääsemme maistelemaan.

Parasta #myyntimaisteri-koulutusohjelmassa on se,
että pääsee oppimaan itseään viisaammilta

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

Mikäli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissä, Twitterissä tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisältöjä.

Short summary in English

I’m a marketer studying sales, because I want to make Finland great again.