Markkinoija opiskelee myyntiĂ€ – miksi?

đŸ€“Â Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

MikÀ sai markkinoinnin työmyyrÀn tekemÀÀn pÀÀtöksen, joka vaatii vÀhÀisen vapaa-ajan uhraamista, runsaasti lukemista, suunnitelmallisuutta ja itsensÀ haastamista?

#myyntimaisteri-koulutusohjelman hakutilaisuudessa kysyttiin, miksi haluaisimme osallistua koulutusohjelmaan. Nimesin kolme syytÀ.

1. Suomi nousuun

Markkinoijan tÀytyy ymmÀrtÀÀ myyntiÀ, ja toisin pÀin. Oikeastaan koko jaottelu voitaisiin heittÀÀ romukoppaan ja siilot markkinoinnin ja myynnin vÀlillÀ hakata lekalla palasiksi. Molempien tavoitteet kun ovat tÀysin samat: omalla toiminnallaan tukea yritystÀ sen strategisten tavoitteiden saavuttamisessa. Varmasti 99% yrityksillÀ on tÀrkein tavoite on tÀysin sama: kasvu.

TĂ€rkein motivaationi osallistua #myyntimaisteri-koulutusohjelmaan onkin ymmĂ€rtÀÀ, millaista osaamista myynti 2020-luvulla vaatii ja miten mahdollistetaan, ettĂ€ koko organisaatio myy. Haluan oppia, mitĂ€ mahdollisuuksia myynnissĂ€ on, mitĂ€ muutos asiakaslĂ€htöiseen, oivalluttavaan myyntiin vaatii – ja miten minĂ€ itse voin omalla työllĂ€ni ja osaamisellani auttaa suomalaisia yrityksiĂ€ nousukiitoon.

#myyntimaisteri-koulutusohjelmassa opimme,
mitÀ osaamista myynti 2020-luvulla vaatii

2. Yrityksemme kehittyminen

Työskentelen strategisen sisĂ€ltömarkkinoinnin kasvuyrityksessĂ€, Differossa. Usein meidĂ€n asiakkaaksemme pÀÀdytÀÀn, kun myynti ei vedĂ€ tai markkinointi ei pysty tukemaan yrityksen strategisten tavoitteiden saavuttamisessa. MeidĂ€n tehtĂ€vĂ€nĂ€mme konsultteina on olla aina askeleen edellĂ€ ja tarjota uusinta tietoa – niin markkinoinnista, myynnistĂ€ kuin muista asiakaslĂ€htöisen ajattelun malleista. TĂ€mĂ€n koulutusohjelman myötĂ€ osaaminen ja nĂ€kemys 2020-luvun myynnistĂ€ varmasti karttuu!

Toki  meillÀ on yrityksenÀ myös omat tavoitteet: kasvu (kuten kaikilla muillakin) ja kansainvÀlistyminen. NÀihin saamme nÀkemystÀ, tukea ja suunnitelmallisuutta koulutusohjelman myötÀ.

PĂ€ivitys 13.3.2018: Työskentelen Integratassa CMO:na, tehtĂ€vĂ€nĂ€ni laittaa markkinoinnin ja myynnin yhteistyö kuntoon. Luvassa on markkinointiautomaation kĂ€yttöönottoa, sisĂ€ltöstrategian tekemistĂ€ ja verkkosivustouudistus. Jei! 😍

3. Oppiminen itseÀÀn viisaammilta 🙂

Valmistuin  insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 15 vuotta sitten, vuonna 2002. Vuonna 2015 lÀhdin tekemÀÀn muutosta it-maailman osaajasta markkinoinnin ammattilaiseksi. Nyt on hyvÀ aika kasvattaa jÀlleen omaa osaamista.

#myyntimaisteri-koulutusohjelman pedagogiikka perustuu ryhmÀoppimiselle. Olin ihan ÀimÀnÀ jo haastattelutilaisuudessa, kun kuulin mistÀ taustoista ja millÀ osaamisella & kokemuksella jengi haki mukaan koulutusohjelmaan. Huh!

Olenkin ihan superinnoissani siitÀ, ettÀ pÀÀsen kuulemaan eri yritysten tilanteista, ja sparraamaan niin huikeiden ammattilaisten kanssa. Hienoa, ettÀ saan kehittyÀ yhdessÀ heidÀn kanssaan! Puhumattakaan tietenkin vierailijaluennoitsijoista ja muusta vÀestÀ, jotka tekevÀt koulutusohjelman ylipÀÀtÀÀn mahdolliseksi.

Odotan innolla sukellusta myös akateemiseen tutkimuksen maailmaan, sitÀkin pÀÀsemme maistelemaan.

Parasta #myyntimaisteri-koulutusohjelmassa on se,
ettÀ pÀÀsee oppimaan itseÀÀn viisaammilta

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

MikÀli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissÀ, TwitterissÀ tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisÀltöjÀ.

Short summary in English

I’m a marketer studying sales, because I want to make Finland great again.