Kirjakolahdus: B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja

Jarkko Kurvinen sekä Mikko Seppä ovat lyöneet yksiin kansiin kokemuksensa B2B-yritysten myynnin ja markkinoinnin vauhdittamisesta. B2B-markkinoinnin ja myynnin pelikirjan suurin arvo on käytännön vinkeillä. Luin kirjan osana #myyntimaisteri-opintoja.

Jarkko on kirjailija ja markkinointi- ja myyntialan sarjayritt√§j√§, joka ty√∂skentelee t√§ll√§ hetkell√§ asiakkaidensa kanssa ”markkinointip√§√§llikk√∂ palveluna” -mallilla. Mikko on niinik√§√§n kirjailija ja yksi osaavimmista B2B-myynnin ja markkinoinnin sarjayritt√§jist√§ Suomessa, vastaten t√§ll√§ hetkell√§ inbound-toimisto AdvanceB2B:n kansainv√§listymisest√§. Ei siis ihme, ett√§ B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja on runsaasti konkretiaa sis√§lt√§v√§ opus.

B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja lähtee siitä, mistä B2B-markkinoinnin johtamisen pitää lähteäkin: strategiasta. Mikä on yrityksen strategia, mitä asiakaskeskeisyys tarkoittaa, miten halutut asiakkaat valitaan ja priorisoidaan ja millaista kulttuuria asiakkaan ympärille rakentuva myynti ja markkinointi vaativat toimiakseen?

(ūüĎą¬†Kuvassa B2B-markkinoinnin ja myynnin pelikirja #myyntimaisterin ty√∂p√∂yd√§ll√§)

Jo strategiaosuudessa päästään siihen, mikä on kirjan parasta antia: käytännön vinkkeihin. Tee näin, aloita tästä, pohdi seuraavia seikkoja, esimerkki. Harmaat vinkkilaatikot toistuvat läpi kirjan, antaen oivat työkalut lukijalle pohtia lukemaansa, mutta ennen kaikkea viedä kirjan anteja omaan arkeensa.

Kirjan case-esimerkeissä esitellään mm. Questbackin sekä globaalisti toimivan Vaisalan hienot kasvutarinat. Molemmissa yrityksissä markkinointi on organisoitu uudelleen asiakkaan tarpeiden ympärille ja käynnistetty mittava sisältömarkkinoinnin kulttuuri. Tarinat laittavat peilaamaan tilannetta oman yrityksen markkinointiin: voisimmeko mekin tehdä noin? Olisi innostavaa kuulla, mitä yritysten sisältömarkkinointiin kuuluu nyt, kaksi vuotta myöhemmin. (Vink, vink Рblogi vois olla kiva!)

Ihminen suunnittelee, järjestelmä toteuttaa.

Koin myynnin ja markkinoinnin teknologioita valottavan luvun erityisen antoisana. Se my√∂s erottaa kirjan muista markkinoinnin ja myynnin opuksista. Teorioita on dokumentoitu, mutta harvoin kerrotaan, millainen tekkikentt√§ mahdollistaa muutoksen. Kirjasta saa hyv√§t ev√§√§t oman yrityksen markkinoinnin ja myynnin digitalisoinnin pohtimiseksi. Ja vaikka teknologiakentt√§ on parissa vuodessa kasvanut ja muuttunut, eiv√§t perusteet ole muuttuneet mihink√§√§n. ”Ihminen suunnittelee, j√§rjestelm√§ toteuttaa.”

Arvio kirjasta

B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja.
Jarkko Kurvinen & Mikko Seppä.
2016. Helsinki: Kauppakamari.

Arvio:¬†‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź/‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź
Kenelle: Markkinointia ja myyntiä strategisella tasolla suunnitteleville, jotka haluavat saada kokonaiskuvan modernin markkinoinnin ja myynnin järjestäytymisestä strategiasta taktiikkaan, prosesseista teknologiaan.
Kenelle ei: En suosittele kirjaa, mikäli lukijan yrityksessä markkinointi ja myynti on jo organisoitu asiakaslähtöisesti Рja pitkälle digitalisoitu.

Mitä #myyntimaisteri lukee?

Luemme #myyntimaisteri-opintojen aikana kymmeniä myyntiä käsitteleviä, tuoreita ja suurelta osin englanninkielisiä kirjoja.

Kokoan yhteenvetopostaukseen listan ja pika-arviot opintojen aikana lukemistani kirjoista. Tutustu kirjalistaan tästä!

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

Mikäli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissä, Twitterissä, Facebookissa tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisältöjä.

Short summary in English

I will take B2B-markkinoinnin ja myynnin pelikirja on my table every time I need to think about the digitalization of marketing or sales.