Kirjakolahdus: B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja

Jarkko Kurvinen sekÀ Mikko SeppÀ ovat lyöneet yksiin kansiin kokemuksensa B2B-yritysten myynnin ja markkinoinnin vauhdittamisesta. B2B-markkinoinnin ja myynnin pelikirjan suurin arvo on kÀytÀnnön vinkeillÀ. Luin kirjan osana #myyntimaisteri-opintoja.

Jarkko on kirjailija ja markkinointi- ja myyntialan sarjayrittĂ€jĂ€, joka työskentelee tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ asiakkaidensa kanssa ”markkinointipÀÀllikkö palveluna” -mallilla. Mikko on niinikÀÀn kirjailija ja yksi osaavimmista B2B-myynnin ja markkinoinnin sarjayrittĂ€jistĂ€ Suomessa, vastaten tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ inbound-toimisto AdvanceB2B:n kansainvĂ€listymisestĂ€. Ei siis ihme, ettĂ€ B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja on runsaasti konkretiaa sisĂ€ltĂ€vĂ€ opus.

B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja lÀhtee siitÀ, mistÀ B2B-markkinoinnin johtamisen pitÀÀ lÀhteÀkin: strategiasta. MikÀ on yrityksen strategia, mitÀ asiakaskeskeisyys tarkoittaa, miten halutut asiakkaat valitaan ja priorisoidaan ja millaista kulttuuria asiakkaan ympÀrille rakentuva myynti ja markkinointi vaativat toimiakseen?

(👈 Kuvassa B2B-markkinoinnin ja myynnin pelikirja #myyntimaisterin työpöydĂ€llĂ€)

Jo strategiaosuudessa pÀÀstÀÀn siihen, mikÀ on kirjan parasta antia: kÀytÀnnön vinkkeihin. Tee nÀin, aloita tÀstÀ, pohdi seuraavia seikkoja, esimerkki. Harmaat vinkkilaatikot toistuvat lÀpi kirjan, antaen oivat työkalut lukijalle pohtia lukemaansa, mutta ennen kaikkea viedÀ kirjan anteja omaan arkeensa.

Kirjan case-esimerkeissĂ€ esitellÀÀn mm. Questbackin sekĂ€ globaalisti toimivan Vaisalan hienot kasvutarinat. Molemmissa yrityksissĂ€ markkinointi on organisoitu uudelleen asiakkaan tarpeiden ympĂ€rille ja kĂ€ynnistetty mittava sisĂ€ltömarkkinoinnin kulttuuri. Tarinat laittavat peilaamaan tilannetta oman yrityksen markkinointiin: voisimmeko mekin tehdĂ€ noin? Olisi innostavaa kuulla, mitĂ€ yritysten sisĂ€ltömarkkinointiin kuuluu nyt, kaksi vuotta myöhemmin. (Vink, vink – blogi vois olla kiva!)

Ihminen suunnittelee, jÀrjestelmÀ toteuttaa.

Koin myynnin ja markkinoinnin teknologioita valottavan luvun erityisen antoisana. Se myös erottaa kirjan muista markkinoinnin ja myynnin opuksista. Teorioita on dokumentoitu, mutta harvoin kerrotaan, millainen tekkikenttĂ€ mahdollistaa muutoksen. Kirjasta saa hyvĂ€t evÀÀt oman yrityksen markkinoinnin ja myynnin digitalisoinnin pohtimiseksi. Ja vaikka teknologiakenttĂ€ on parissa vuodessa kasvanut ja muuttunut, eivĂ€t perusteet ole muuttuneet mihinkÀÀn. ”Ihminen suunnittelee, jĂ€rjestelmĂ€ toteuttaa.”

Arvio kirjasta

B2B-markkinoinnin & myynnin pelikirja.
Jarkko Kurvinen & Mikko SeppÀ.
2016. Helsinki: Kauppakamari.

Arvio: ⭐⭐⭐⭐/⭐⭐⭐⭐⭐
Kenelle: Markkinointia ja myyntiÀ strategisella tasolla suunnitteleville, jotka haluavat saada kokonaiskuvan modernin markkinoinnin ja myynnin jÀrjestÀytymisestÀ strategiasta taktiikkaan, prosesseista teknologiaan.
Kenelle ei: En suosittele kirjaa, mikĂ€li lukijan yrityksessĂ€ markkinointi ja myynti on jo organisoitu asiakaslĂ€htöisesti – ja pitkĂ€lle digitalisoitu.

MitÀ #myyntimaisteri lukee?

Luemme #myyntimaisteri-opintojen aikana kymmeniÀ myyntiÀ kÀsitteleviÀ, tuoreita ja suurelta osin englanninkielisiÀ kirjoja.

Kokoan yhteenvetopostaukseen listan ja pika-arviot opintojen aikana lukemistani kirjoista. Tutustu kirjalistaan tÀstÀ!

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

MikÀli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissÀ, TwitterissÀ, Facebookissa tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisÀltöjÀ.

Short summary in English

I will take B2B-markkinoinnin ja myynnin pelikirja on my table every time I need to think about the digitalization of marketing or sales.