Kirjakolahdus: More Sales, Less Time

Hengästyttävä  määrä erilaisia menetelmiä ajanhallintaan. Siinä More Sales, Less Time -kirja tiivistettynä. Luin kirjan osana #myyntimaisteri-opintoja.

More Sales, Less Time on kuvaus Jill Konrathin henkilökohtaisesta matkasta kohti parempaa arkea ja tuloksellisempaa työntekoa. Viisi kirjan kuudesta luvusta käsittelee työskentelemisen metodeita ja vain yksi sitä, miten myyntityötä voisi parantaa. Kirja onkin enemmän ajanhallinnan kuin myynnin opus.

Kirjailija kertoo runsaasti käytännön esimerkkejä siitä, miten omaa toimintaa voi muuttaa paremmaksi. Jokaisen luvun lopusta löytyy simppeli harjoitus, jonka turvin voi testata, miltä muutos omissa työtavoissa tuntuu.

Mitä vien arkeen kirjan myötä?

Testaan seuraavia kirjan ehdottamia harjoitteita:

  • The ‚Äúdo-nothing‚ÄĚ experiment:¬†Valitsen¬†ennalta p√§ivitt√§in toistamani rutiinin eli triggerin. T√§llaisia voi olla esimerkiksi t√∂ihin saapuminen, koneen kiinni laittaminen ennen kotiin l√§ht√∂√§ tai vaikka kalenterih√§lytys 15 min ennen palaveria. Triggerin lauetessa olen tietoisesti tekem√§tt√§ mit√§√§n. Hengit√§n syv√§√§n ja¬†havainnoin maailmaa ymp√§rill√§ni. Harjoitus lis√§√§ Jillin mukaan tietoisuutta ja kiitollisuudentunnetta¬†ūüėÖ
  • Trigger-events exercise: Haastattelen asiakkaita, jotka ovat valinneet meid√§t kumppanikseen 6-12 kk sitten. Pyrin l√∂yt√§m√§√§n motivaation, jonka takia he ovat halunneet tehd√§ muutoksen ja siirty√§ asiakkaiksemme. Mik√§ on rikkonut ”status quon”, mihin he etsiv√§t apua yhteisty√∂ll√§mme. Harjoitus antaa hyv√§√§ tietoa ostajapersoonien ja myynnin kehitt√§miseksi.
  • Simplify-it experiment: t√§m√§n harjoituksen teen sitten, kun yrityksemme myyntiprosessi on mallinnettu (t√§st√§ tulossa blogisis√§lt√∂√§ kev√§√§n 2018 aikana) ja olemme toimineet sen mukaan jonkin aikaa. Tarkastelen prosessia kriittisesti ja yrit√§n l√∂yt√§√§ ne kohdat, joissa asiakas j√§√§ jumiin. Kuinka helpottaa asiakkaan etenemist√§ prosessissa? Harjoitus vie myyntiprosessimme taas askelta paremmalle tasolle.

Arvio kirjasta

More Sales, Less Time
Jill Konrath.
2016. Portfolio.

Arvio:¬†‚≠ź‚≠ź‚≠ź/‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź
Kenelle: Sellaiselle, joka haluaa testata arjessaan erilaisia menetelmiä ja appeja Рja pohtia näiden kautta omaa tekemistään.
Kenelle ei: Sellaiselle, joka on sujut oman ajanhallintansa kanssa.

Mitä #myyntimaisteri lukee?

Luemme #myyntimaisteri-opintojen aikana kymmeniä myyntiä käsitteleviä, tuoreita ja suurelta osin englanninkielisiä kirjoja.

Kokoan yhteenvetopostaukseen listan ja pika-arviot opintojen aikana lukemistani kirjoista. Tutustu kirjalistaan tästä!

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

Mikäli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissä, Twitterissä, Facebookissa tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisältöjä.

Short summary in English

There is an app of an exercise for everything, at least if you believe Jill Konrath.