Kirjakolahdus: More Sales, Less Time

HengÀstyttÀvÀ  mÀÀrÀ erilaisia menetelmiÀ ajanhallintaan. SiinÀ More Sales, Less Time -kirja tiivistettynÀ. Luin kirjan osana #myyntimaisteri-opintoja.

More Sales, Less Time on kuvaus Jill Konrathin henkilökohtaisesta matkasta kohti parempaa arkea ja tuloksellisempaa työntekoa. Viisi kirjan kuudesta luvusta kÀsittelee työskentelemisen metodeita ja vain yksi sitÀ, miten myyntityötÀ voisi parantaa. Kirja onkin enemmÀn ajanhallinnan kuin myynnin opus.

Kirjailija kertoo runsaasti kÀytÀnnön esimerkkejÀ siitÀ, miten omaa toimintaa voi muuttaa paremmaksi. Jokaisen luvun lopusta löytyy simppeli harjoitus, jonka turvin voi testata, miltÀ muutos omissa työtavoissa tuntuu.

MitÀ vien arkeen kirjan myötÀ?

Testaan seuraavia kirjan ehdottamia harjoitteita:

  • The “do-nothing” experiment: Valitsen ennalta pĂ€ivittĂ€in toistamani rutiinin eli triggerin. TĂ€llaisia voi olla esimerkiksi töihin saapuminen, koneen kiinni laittaminen ennen kotiin lĂ€htöÀ tai vaikka kalenterihĂ€lytys 15 min ennen palaveria. Triggerin lauetessa olen tietoisesti tekemĂ€ttĂ€ mitÀÀn. HengitĂ€n syvÀÀn ja havainnoin maailmaa ympĂ€rillĂ€ni. Harjoitus lisÀÀ Jillin mukaan tietoisuutta ja kiitollisuudentunnetta 😅
  • Trigger-events exercise: Haastattelen asiakkaita, jotka ovat valinneet meidĂ€t kumppanikseen 6-12 kk sitten. Pyrin löytĂ€mÀÀn motivaation, jonka takia he ovat halunneet tehdĂ€ muutoksen ja siirtyĂ€ asiakkaiksemme. MikĂ€ on rikkonut ”status quon”, mihin he etsivĂ€t apua yhteistyöllĂ€mme. Harjoitus antaa hyvÀÀ tietoa ostajapersoonien ja myynnin kehittĂ€miseksi.
  • Simplify-it experiment: tĂ€mĂ€n harjoituksen teen sitten, kun yrityksemme myyntiprosessi on mallinnettu (tĂ€stĂ€ tulossa blogisisĂ€ltöÀ kevÀÀn 2018 aikana) ja olemme toimineet sen mukaan jonkin aikaa. Tarkastelen prosessia kriittisesti ja yritĂ€n löytÀÀ ne kohdat, joissa asiakas jÀÀ jumiin. Kuinka helpottaa asiakkaan etenemistĂ€ prosessissa? Harjoitus vie myyntiprosessimme taas askelta paremmalle tasolle.

Arvio kirjasta

More Sales, Less Time
Jill Konrath.
2016. Portfolio.

Arvio: ⭐⭐⭐/⭐⭐⭐⭐⭐
Kenelle: Sellaiselle, joka haluaa testata arjessaan erilaisia menetelmiĂ€ ja appeja – ja pohtia nĂ€iden kautta omaa tekemistÀÀn.
Kenelle ei: Sellaiselle, joka on sujut oman ajanhallintansa kanssa.

MitÀ #myyntimaisteri lukee?

Luemme #myyntimaisteri-opintojen aikana kymmeniÀ myyntiÀ kÀsitteleviÀ, tuoreita ja suurelta osin englanninkielisiÀ kirjoja.

Kokoan yhteenvetopostaukseen listan ja pika-arviot opintojen aikana lukemistani kirjoista. Tutustu kirjalistaan tÀstÀ!

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

MikÀli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissÀ, TwitterissÀ, Facebookissa tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisÀltöjÀ.

Short summary in English

There is an app of an exercise for everything, at least if you believe Jill Konrath.