Kirjakolahdus: Sales Growth: Five Proven Strategies from the World‚Äôs Sales Leaders

Konsulttiyhtiö McKinsey on koonnut 120 johtajan haastattelun perusteella yksiin kansiin viisi keinoa, joilla myynti saadaan nousuun. Vuonna 2012 kirjoitetun kirjan ei pitänyt edes alunperin syntyä, vaan idea julkaisusta kehittyi vasta johtajien haastatteluiden perusteella. Luin kirjan osana #myyntimaisteri-opintoja.

Kirja on julkaistu jo nelisen vuotta¬†sitten, ja antaa ”ihan hyv√§t” perusev√§√§t myynnin johtamiseen. Aihetta k√§sitell√§√§n viiden teesin kautta:

sales_growth

Lähde: https://www.slideshare.net/McK_CMSOForum/sales-growth-mc-kinsey-presentation-72312 

Nyt kun olen kahlannut useamman myynnin johtamisen kirjan, kaksi asiaa on käynyt selväksi. Ensinnäkin, kirjoista puuttuu yleensä näkemys siitä, miten myyntiä tulisi tehdä ennen kuin asiakas edes on ostoikkunassa Рeli millaista markkinoinnin ja myynnin välisen yhteistyön tulisi olla nykypäivänä? Toinen kaipaamani asia kirjoissa on kuvausta siitä, miten mahdollistetaan asiantuntijaorganisaatioiden myynti ilman, että sitä varten perustetaan erillistä myyntiorganisaatiota tai -funktiota. Tämäkin kirja lähtee oletuksesta, että myynti on oma tiiminsä.

Kirjassa maalaillaan digitaalisen myynnin tulevaisuutta: vuoteen 2020 mennessä vain 15% ostoprosessista käydään H2H. Lukema kuulostaa tutulta, sen sijaan kirjassa esitellyt keinot, esimerkiksi soittavat botit, eivät ole kovin sofistikoituneita. Jenkeissä näidenkin teho alkaa olla jo heikkoa. Tältä osin huomaa, että kirja on jo useamman vuoden vanha.

Mitä vien arkeen kirjan myötä?

Kirja ei tehnyt suurta vaikutusta, joten vaikutus arkeen on heikko. En saanut tästä uutta innostusta, toisin kuin kävi vaikkapa HubSpotin tarinaa kertoneen opuksen kohdalla.

Arvio kirjasta

Sales Growth: Five Proven Strategies from the World’s Sales Leaders
Thomas Baumgartner, Homayoun Hatami, Maria Valdivieso de Uster.
2012. Wiley.

Arvio:¬†‚≠ź/‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź
Kenelle: Sellaiselle, joka ei ole vielä lukenut myynnin johtamisen opuksia.
Kenelle ei: Sellaiselle, joka on lukenut useamman myynnin johtamisen kirjan.

Mitä #myyntimaisteri lukee?

Luemme #myyntimaisteri-opintojen aikana kymmeniä myyntiä käsitteleviä, tuoreita ja suurelta osin englanninkielisiä kirjoja.

Kokoan yhteenvetopostaukseen listan ja pika-arviot opintojen aikana lukemistani kirjoista. Tutustu kirjalistaan tästä!

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

Mikäli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissä, Twitterissä, Facebookissa tai tilaa ilmoitus uusista kirjoituksista Messengeriin. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisältöjä.

Short summary in English

Well. It was not that great. There are better books for you to spend time with.