Kirjakolahdus: The Five Dysfunctions of a Team

Patrick Lensionin (jo liki 15 vuotta vanha!) kirja tiimien johtamisesta on yksi parhaita ikinä lukemiani johtamiskirjoja. Se sisältää rohkeita, mutta yksinkertaisia menetelmiä saada tiimi toimimaan.

Tiivistin kirjan opit alla olevaan kuvaan¬†ūüėÖ

Mitä vien arkeen kirjan myötä?

Lähde: Amazon

Luin kirjasta Manga-version ūüėú¬†Se oli varsin viihdytt√§v√§, tarinan muotoon puettu kertomus er√§√§n johtoryhm√§n matkasta kohti yhteisi√§ tavoitteita ja tekemist√§. Mik√§li perinteisten johtamiskirjojen lukeminen puuduttaa, suosittelen t√§t√§ vaihtelun vuoksi. Asiasis√§lt√∂ nimitt√§in oli silti erinomaisen hevi√§!

Jäin pohtimaan kirjan luettuani eniten kykyä luopua.  Jos tiimin haluaa saada oikeasti toimimaan, jokaisen on ymmärrettävä luopua tiimin hyväksi monestakin asiasta: henkilökohtaisista suojamuureista, liian alhaisista standardeista omaa ja toisten tekemistä kohtaan, jatkuvasta harmoniasta sekä omista ambitioista, mikäli ne eivät tue tiimin yhteisiä tavoitteita.

Kaikki tämä vaatii sitä kuuluisaa epämukavuusalueelle menemistä. Kirjassa on onneksi runsaasti harjoituksia, joiden avulla opetella rajojen rikkomista.

Terkkuja ty√∂kavereille jos t√§t√§ luette: tilaan n√§it√§ opuksia repullisen toimistolle¬†ūüėė¬†N√§it√§ asioita ei voi harjoitella liikaa edes Suomen parhaassa ty√∂paikassa.

Arvio kirjasta

The Five Dysfunctions of a Team (Manga Edition)
Patrick Lencioni, Kensuke Okabayashi.
2002/2008. Wiley.

Arvio:¬†‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź/‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź
Kenelle: Jokaiselle, joka haluaa saada tiimin toimimaan paremmin rehellisessä ja kasvattavassa ilmapiirissä.
Kenelle ei: Sellaiselle, joka haluaa toimia oma etu edellä.

Mitä #myyntimaisteri lukee?

Luemme #myyntimaisteri-opintojen aikana kymmeniä myyntiä käsitteleviä, tuoreita ja suurelta osin englanninkielisiä kirjoja.

Kokoan yhteenvetopostaukseen listan ja pika-arviot opintojen aikana lukemistani kirjoista. Tutustu kirjalistaan tästä!

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

Mikäli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissä, Twitterissä tai Facebookissa. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisältöjä.

Short summary in English

One of the best leadership books ever makes me want to try something dangerous: pure honesty.