Kirjakolahdus: The Five Dysfunctions of a Team

Patrick Lensionin (jo liki 15 vuotta vanha!) kirja tiimien johtamisesta on yksi parhaita ikinä lukemiani johtamiskirjoja. Se sisältää rohkeita, mutta yksinkertaisia menetelmiä saada tiimi toimimaan.

Tiivistin kirjan opit alla olevaan kuvaan 😅

Mitä vien arkeen kirjan myötä?

Lähde: Amazon

Luin kirjasta Manga-version 😜 Se oli varsin viihdyttävä, tarinan muotoon puettu kertomus erään johtoryhmän matkasta kohti yhteisiä tavoitteita ja tekemistä. Mikäli perinteisten johtamiskirjojen lukeminen puuduttaa, suosittelen tätä vaihtelun vuoksi. Asiasisältö nimittäin oli silti erinomaisen heviä!

Jäin pohtimaan kirjan luettuani eniten kykyä luopua.  Jos tiimin haluaa saada oikeasti toimimaan, jokaisen on ymmärrettävä luopua tiimin hyväksi monestakin asiasta: henkilökohtaisista suojamuureista, liian alhaisista standardeista omaa ja toisten tekemistä kohtaan, jatkuvasta harmoniasta sekä omista ambitioista, mikäli ne eivät tue tiimin yhteisiä tavoitteita.

Kaikki tämä vaatii sitä kuuluisaa epämukavuusalueelle menemistä. Kirjassa on onneksi runsaasti harjoituksia, joiden avulla opetella rajojen rikkomista.

Terkkuja työkavereille jos tätä luette: tilaan näitä opuksia repullisen toimistolle 😘 Näitä asioita ei voi harjoitella liikaa edes Suomen parhaassa työpaikassa.

Arvio kirjasta

The Five Dysfunctions of a Team (Manga Edition)
Patrick Lencioni, Kensuke Okabayashi.
2002/2008. Wiley.

Arvio: ⭐⭐⭐⭐⭐/⭐⭐⭐⭐⭐
Kenelle: Jokaiselle, joka haluaa saada tiimin toimimaan paremmin rehellisessä ja kasvattavassa ilmapiirissä.
Kenelle ei: Sellaiselle, joka haluaa toimia oma etu edellä.

Mitä #myyntimaisteri lukee?

Luemme #myyntimaisteri-opintojen aikana kymmeniä myyntiä käsitteleviä, tuoreita ja suurelta osin englanninkielisiä kirjoja.

Kokoan yhteenvetopostaukseen listan ja pika-arviot opintojen aikana lukemistani kirjoista. Tutustu kirjalistaan tästä!

Kiinnostaako matka kohti #myyntimaisteri-tutkintoa?

Mikäli oppimatkani #myyntimaisteri-tutkintoa kohden kiinnostaa sinua, ota minut seurantaan LinkedInissäTwitterissä tai Facebookissa. Saat niiden kautta tiedon, kun julkaisen uusia sisältöjä.

Short summary in English

One of the best leadership books ever makes me want to try something dangerous: pure honesty.