Henkilöbrändäyksen helpottajia: työkaluja tavoitteelliseen tekemiseen

Oleellinen osa henkilöbrändäystä on sosiaalisessa mediassa ja muualla verkossa käytävä dialogi. Mutta miten löytää omat aiheet ja ääni? Entäs tavoitteet? Ja kuinka pysyä kartalla kaaosmaisessa keskustelukentässä? Miten tehdä itsestäsi tunnistettava digitaalisessa ympäristössä? Poimi parhaat pointit blogista!

Tavoitteista se lähtee

Verkossa riittää hälinää. Siksi kannattaa kuluttaa kotva omien tavoitteiden miettimiseen. Saat suunnan tekemisellesi ja ajankäytön ROI:n kohdilleen.

Mieti vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin: keitä tavoittelen ja miksi? Mitkä keskustelunaiheet ovat sellaisia, joihin haluan osallistua? Mitkä ovat aihealueet, joiden tunnistettuna osaajana haluan nousta esiin?

Käytä pohtimisen pohjana vaikkapa suunnittelemaani yhden sivun mittaista some-canvasta. Pohja on happotestattu, sillä hyödynsin sitä usein valmentaessani johtoryhmiä, myyjiä ja asiantuntijoita someen.

Kun polku on pohdittu, on aika valjastaa välineet hyötykäyttöön!

Kaaosmaisen keskustelukentän seuraaminen

Verkossa käytävät keskustelut tiivistyvät usein aihetunnisteiden eli hashtagien ympärille. Hashtagit ja niihin kohdistuvat haut toimivat kaikkialla: LinkedInissä, Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa…

LinkedInissä helpointa on ottaa seurantaan itsellesi kiinnostavimmat häsärit. Kirjoita yläosan hakukenttään haluamasi aihetunniste, esimerkiksi #palvelumuotoilu. Hakutulossivun avautuessa löydät sivun vasemmasta reunasta boxin, jonka alareunasta löytyy follow-nappi, jota kannattaa painaa 😅 Seuraamasi aihetunnisteet löytyvät sen jälkeen etusivun vasemmasta laidasta ja LinkedIn myös syöttää näiden aiheiden postauksia uutisvirtaasi.

Twitter se vasta kiivastahtinen onkin. Pelkän uutisvirran perusteella on todella vaikeaa pysyä perässä. Onneksi keskusteluiden ja kanavien seuraamiseen on tarjolla mainioita työkaluja.

Oma ehdoton suosikkini on Franz-niminen työpöytäsovellus, joka yhdistää melkein kaikki mahdolliset pimpottavat kilkuttimet yhteen. Saat samaan sovellukseen LinkedInin, Facebookin Messengerin, Slackin, Whatsapin, Microsoft Teamsin, meilit ja ja ja…

Franzista löytyy integraatio myös TweetDeckiin, joka on todella kätevä tapa seurata Twitter-kohinaa. Saat sinne omat kaistat seuraamillesi henkilöille ja aiheille, kaiken samaan näkymään.

Mobiiliappseista kovaan käyttöön päätyi Crowdfire. Sen avulla saa hallittua niin Twitter- ja LinkedIn-profiilit kuin Facebookin sivut (Facebook Pages). Crowdfire auttaa myös löytämään hyvää jaettavaa sisältöä: se syöttää ehdotuksia artikkeleista, jotka saattavat kiinnostaa verkostoasi.

Tyyppi, tee itsesi tunnistettavaksi!

Henkilöbrändäyksessäkin salaisuus on toistoissa. Mikäli haluat erottua kohinasta, sun tulee olla tunnistettava kanavasta riippumatta. Kannattaa siis huolehtia muutama perusasia kuntoon:

  • Ota vahva omistajuus aihetunnisteista, eli rajaa aiheet, joista eniten olet äänessä (palaa kirjoituksen alkuun). Hyödynnä hashtageja julkaisuissasi, eli toista samoja häsäreitä postauksesta toiseen.
  • Käytä samaa profiilivalokuvaa kaikkialla, mielellään myös yrityksen kotisivuilla ja esityksissä. Näin sinuun ja profiileihisi toistuvasti eri medioissa törmäävät tajuavat sinun olevan yksi ja sama tyyppi!
  • Hard core -henkilöbrändääjä: luo itsellesi visuaalinen identiteetti. Voit esimerkiksi käyttää samaa header-kuvaa kaikissa somekanavissa, hyödyntää ikonia / hymiötä nimesi yhteydessä, tai suunnitella erilaisia kuvapohjia, joita jaat someen. Erilaisten kuvien tekemiseen suosikkini on Canva, joka toimii sekä deskarilla että mobiilissa. Hymiöitä saat desktopilla käyttöön esimerkiksi Emoji Keyboardin avulla. (pssst. Ketä ajattelet, kun näet ananaksen? 🍍)

Kiinnostuitko?

Kirjoitus on julkaistu yhteistyössä henkilöbrändäyksen ykköstapahtuman Tampere Business Meetin kanssa. Runsaasti lisää materiaalia löydät häsällä #tamperebusinessmeet eri kanavista. Löydät myös tämän ja muita kirjoituksia osoitteesta www.tamperebusinessmeet.fi.

Mikäli haluat vinkkejä henkilöbrändäyksestä suoraan uutisvirtaasi, pistä rohkeasti verkostoitumistpyyntö minulle 👋

Artikkelin kirjoittaja Henna Niiranen on HR-toimialan häirikön Integratan CMO,#myyntimaisteri ja Tampere Business Meet -tapahtuman asiantuntijakumppani. Hennan mielestä henkilöbrändäys on helppoa, kunhan on välineet kunnossa. Henna tarjoilee konkreettisia vinkkejä henkilöbrändäykseen ja asiantuntijuuden esiin tuomiseen. Löydät Hennan LinkedInistäTwitteristäInstasta ja Facesta.

One thought on “Henkilöbrändäyksen helpottajia: työkaluja tavoitteelliseen tekemiseen

Kommentointi on suljettu.